woensdag 2 januari 2013

Nieuw jaar, nieuw onderzoek

De feestdagen liggen net achter ons. Daarom was het even stil op deze blog. Voor dit jaar wensen we ieder veel geluk, gezondheid en voorspoed.

Afbeelding: Beeldbank HVA
Wij willen iedereen die in de afgelopen maanden, vaak spontaan, met informatie kwam hartelijk bedanken. De verscheidenheid in truien is vele malen groter dan we dachten.

We zijn er echter nog lang niet. Zeeuws Vlaanderen is op dit moment een nog bijna blanco stukje bij de visserstruien. We weten zeker dat er in Philippine en Breskens visserstruien werden gedragen, helaas is de kwaliteit van de beelden veel te slecht. Uit Graauw hebben we zelfs helemaal geen (slechte) foto's. Ook Bruinisse (toch een vissersplaats bij uitstek) is nog onontgonnen gebied.
Wie helpt ons verder met foto's en verhalen?

Ieder die ons heeft gemaild en nog op een antwoord wacht óf op een nieuw bericht op dit blog: vanaf volgende week klimmen we weer in de pen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor jullie ook veel liefde,gezondheid,geluk en succes met jullie speurtocht naar Zeeuwse truien.
Jullie blog stuur ik altijd door naar mijn broer.
Hij heeft jullie blog doorgegeven aan de directeur van het museum in Bruinisse.
Dus wie weet komt er weer wat nieuw info boven water.
Zal mijn boeken met ansichtkaarten ook nog eens doorzoeken.Mijn Vader kwam vroeger met zijn kustvaarder ook wel in Zeeland en hij stuurde vaak ansichtkaarten.
Lees elke keer jullie blog met veel plezier.
succes!
groetjes,Truus uit Drenthe

Zeeuwse visserstruien zei

Dag Truus, dank je wel voor je goede wensen. Wat fijn dat dit blog ook in Bruinisse terechtkomt. Het museum daar is nu dicht, maar staat op ons lijstje voor komend voorjaar.

Misschien vind je nog afbeeldingen in je boeken. Mocht dat zo zijn dan houden wij ons aanbevolen voor een scan.

Groetjes, Lupineke en Anna