zaterdag 2 maart 2013

Verkoop complete pakketten visserstruien

Sinds gisteren zijn de zaken rondom de Zeeuwse visserstruien in een stroomversnelling gekomen. We werden geïnterviewd door een verslaggever van De Eendrachtbode, een streekblad uit Noord-Zeeland. Vandaag is dit blog 'site van de dag' bij Zeelandnet, én er is een item bij Omroep Zeeland over visserstruien. Wat ontzettend leuk, zoveel aandacht ;)

Zeeuwse bibliotheek / Beeldbank Zeeland
Verder hebben we goed nieuws over de patronen:
Via de webshop van Jeanet van Blij dat ik Brei komen een aantal breipakketten van Zeeuwse visserstruien in de verkoop. In de webshop zijn daarnaast ook andere Zeeuwse (zelfmaak) handwerk cadeautjes te vinden. Heb je vragen, of zoek je iets speciaals, dan kun je altijd via de mail contact met Jeanet opnemen.

Regelmatig krijgen we de de vraag of een bepaalde vissersplaats ook een trui had. Op dit moment hebben we truien gevonden in:
  • Arnemuiden (4)
  • Vlissingen (1)
  • Yerseke (2)
  • Tholen (4)
  • Brouwershaven (2)
Daarnaast weten we zeker dat er in Breskens en Philippine ook een truien waren. We zijn op zoek naar geschikte foto's. In de plaatsen Bruinisse, Zierikzee, Graauw en Clinge gaan we nog onderzoek doen.

De teltekeningen van alle motiefjes komen in de loop van dit jaar gratis op dit blog. 
Patronen voor grote truien in dames-, heren- en kindermaten zijn in de maak. Kijk hiervoor regelmatig op onze website/webshop.

Deze zomer hopen we de laatste truien uit Zeeland (voor zover we die kunnen vinden) in kaart te brengen. Dan gaan we onderzoeken of het mogelijk is een boek uit te geven met verhalen en patronen over 'de Zeeuwse visserstruien en hun verhalen'.

5 opmerkingen:

Betsy zei

Wat super dat er zoveel aandacht is voor jullie zoektocht naar de truien en patronen. Veel succes!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Willy zei

Hartstikke leuk dat het zo goed gaat met het speuren naar de visserstruien. Hopelijk komen er veel mooie patronen, gegevens en verhalen boven water. Groetjes,

Jeanet zei

Oeps, dit gaat zeker hard! Van een halve morgen opnemen is er een minuutje overgebleven maar dat mag de pret niet drukken! En jullie blog staat dus ook weer vermeld bij omroep Zeeland.

Groeten en wordt vervolgd.... :-)
Jeanet

Het lieve leven... zei

dat is allemaal leuk nieuws! leuke webwinkel. Groetjes, Petra

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de webwinkel en wat leuk voor jullie al deze aandacht!
Zal eens kijken op omroep Zeeland.Wordt vandaag denk ik herhaald,anders kijken op uitzending gemist.
Veel succes en sterkte met de drukte-komt goed!!!
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe