dinsdag 23 september 2014

Baasje

Zo druk als een klein baasje.... zo druk hebben we het met de tentoonstelling. Op de blog van Jeanet kunnen jullie lezen (en vooral zien) hoe de zaagloods er uit zag. Daar is gisteren héél hard op gepoetst.

Dat is stap 1. Nee, eigenlijk is het stap we weten niet hoe veel. Er is al zo veel aan vooraf gegaan.Vanmorgen zijn de panelen geleverd. Dat is een reuze spannend moment. Hoe zien ze er uit? Is het zoals we hebben bedacht? Valt het mee, valt het tegen? We gaan het lekker niet verklappen, kom zelf maar kijken.


De panelen en de truien moeten worden weggezet / opgehangen / weggelegd. Wat is mooi, wat niet, wat past in het totale plaatje? De 'looproute' (vergeet vooral jullie wandelschoenen niet ;-) wordt bepaald.


Er wordt een avond hard gewerkt, dan zijn we nog niet eens op de helft (van de hoeveelheid materiaal die we hebben). De tweede helft gaat vast sneller, nu weten we hoe het moet.Het is al lang en breed donker als we vertrekken op de werf (en die stopnaald zat nog in mijn broekzak toen ik thuis kwam, Jeanet).
Waarom we 's avonds werken én overdag 'tussendoor' en 's morgens vroeg (we hebben dan vrijwel elke dag een 'ponnen'overleg)? Eigenlijk staan we er mee op en gaan we er mee naar bed......Meer dan 97% van alle uren die in dit project zijn gestoken en worden gestoken zijn vrijwilligersuren. Zonder al die vrijwilligers zou dit project nooit gestalte kunnen krijgen. Deze mensen zijn altijd beschikbaar, of er is iemand die wel even in kan springen. Ze hebben frisse ideeën en denken mee. Hoewel ze eigenlijk ergens anders ook nodig zijn, komen ze toch nog even kijken hoe het gaat, of er nog een extra handje nodig is.
Er zijn vrijwilligers van dicht bij: die komen lopend of op de fiets. er zijn vrijwilligers van ver weg: die komen met de auto óf met het openbaar vervoer: een reis van een halve dag.

Voor al die lieve vrijwilligers: dank jullie, dank jullie wel. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd.1 opmerking:

Truus zei

Met al deze inzet MOET het wel goed komen.Mooi die oude balken in deze schuur-past goed bij dit onderwerp.
Heel veel succes en geef aub door als het op de Zeeuwse tv komt!
Idee om NOS,RTL en SBS een seintje te geven???
SUCCES!!!
groetjes,Truus uit Drenthe