zaterdag 13 augustus 2016

Agenda

Nog even een update van de agenda, we hopen jullie te ontmoeten op:

  • 21 en 22 augustus: Ambachtelijke Markt in Koewacht: van papier en keramiek tot glaskralen en van visleer tot breigoed bij Wolboerderij 'Blij Bezuiden' in Koewacht. Verkoop van boeken, kant-en-klare Zeeuwse streekmutsen en Arnemuidse visserstruien. Het is ook mogelijk losse patronen aan te schaffen van visserstruien en de Zeeuwse deken. Natuurlijk kunt u ook weer met uw verhalen over het vissersverleden en met vragen over uw breiwerk bij ons terecht. Wolboerderij Blij Bezuiden, Het Zand 61 Koewacht. beide dagen van 10:00 tot (ongeveer) 17:00 uur.

  • 25 september: Erfgoeddagin Retranchement: De Zeeuwse erfgoeddag is dit jaar op en rond de historiische wallen van Retranchement in Zeeuws Vlaanderen, van 12:00 - 17:00 uur. Wij staan er met een kraam met - de laatste exemplaren van - het boek 'Truien bij de vleet', kant en klare Zeeuwse streekmutsen en Arnemuidse visserstruien. Het is weer mogelijk om losse patronen aan te schaffen en wij zijn nog steeds op zoek naar Zeeuws Vlaamse visserstruien.De Westerscheldetunnel is deze dag tolvrij en vanaf het veer Vlissingen - Breskens is er een fietsroute uitgezet naar de erfgoeddag. Meer informatie vindt u hier.

  • En we lenen een klein deel van de collectie uit aan:
    07 - 10 september: Expositie Thoolse visserij in Tholen: uitleen van Thoolse truien en archieffoto's aan de expositie over de Thoolse visserij sinds ongeveer 1850. Koorkerk, Hervormde kerk Tholen. Meer informatie hier en hier. 

Geen opmerkingen: