vrijdag 7 oktober 2016

Vis niet achter het net..!

Lieve mensen, jullie zullen het misschien niet geloven maar… ons boek ‘Truien bij de Vleet’ is bíjna op!! Bijna uitverkocht dus!


In juni 2015 kwam de eerste druk van 1000 exemplaren uit, in oktober 2015 werd besloten tot een bescheiden herdruk van 500 exemplaren. En nu, in oktober 2016, zijn er van die laatste 500 boeken nog maar zo’n 50 exemplaren door ons (en boekenwinkels) af te nemen! 
Wat dat nou precies betekent, vragen jullie je misschien af? Het betekent niet, dat er nog maar 50 boeken in de verkoop zijn. Nee, het betekent dat er nog maar 50 boeken bij de drukker liggen. En dat er hoogstwaarschijnlijk nog best een aantal boekenwinkels, handwerkwinkels en musea zullen zijn waar ons boek nog steeds gewoon te koop is. Gelukkig!Maar… het betekent ook dat het einde van de mogelijkheid om ons boek aan te schaffen razendsnel dichterbij komt! In overleg met de drukker hebben we besloten dat er geen derde druk meer zal gaan komen en dat het bij deze 1500 exemplaren zal blijven.
Weten jullie hoe vreselijk  ‘hrôôs’ we hierover zijn? We lopen bijna naast onze schoenen, haha!
Nee hoor, gekkigheid. Maar we vinden het wel heel erg geweldig dat we onze passie voor visserstruien - waar we nu al bijna zes jaar mee bezig zijn – aan zo ontzettend veel mensen hebben kunnen doorgeven!
En dat mensen nog steeds zeer enthousiast ons boek aan schaffen!


Vanmorgen nog, toen ik de wolwinkel van Jeanet Jaffari in Arnemuiden binnen stapte. Er stond een mevrouw zeer geconcentreerd wol uit te zoeken. Voor een visserstrui. Want, zo zei ze, ze had het boek diezelfde ochtend gekocht en besloot direct te willen gaan breien! Dus kwam ze na een uur weer terug om wol uit te zoeken. Hoe leuk is dat?!

Dus… aarzel je nog? Denk je.. och, dat boek koop ik ooit nog wel eens een keer?
Vis dan niet achter het net, want écht: ons boek is bijna… Óp!

3 opmerkingen:

Truus zei

SUPER!!!!
k Geniet ook nog steeds van het boek en ben eindelijk begonnen met de deken te breien.
Goed weekend!
groetjes,Truus uit Drenthe

Zeeuwse visserstruien zei

Wat leuk Truus, we hopen dat je met veel plezier aan de deken zult breien!

Willemijn zei

Het allerlaatste boek uit de museum winkel in Veere heb ik kunnen kopen, geweldig, vooral met alle verhalen over de vissers en de geschiedenis. Ik vroeg me wel af waar de teltekening staat van de trui Arnemuiden en Bruinisse kabels. Kijk ik er over heen? Groetjes Willemijn