maandag 20 maart 2017

De visserstruien op de Knit &Knotbeurs 17 en het begin van een nieuw project

We hadden hem al aangekondigd, de Knit & Knot beurs in Tilburg.

Afgelopen zaterdag was dan het zover. Bepakt en bezakt vertrokken we vanuit een grijs Zeeland naar een even grijs Brabant. Het kostte alleen even wat moeite om er te komen ;o)


Treinen die niet rijden. Bussen die treinen vervangen. Treinen die wel vertrekken, maar die vervolgens ergens in de Brabantse ‘middle of nowhere’ uit compleet uitvallen..
Als na een minuut of twintig de verlichting en airco weer aan slaan, slaakt iedereen een zucht van verlichting. En.. de trein zelf komt gelukkig ook weer op gang. Hij haalt het zelfs tot Tilburg ;o)!

Vanaf het moment dat we onze spullen uitpakken is het druk. Erg druk! Ongelofelijk veel belangstellende breisters en haaksters bezoeken deze superleuke brei-en haakbeurs.. én onze stand!Ze bewonderen in hoge mate de Zeeuwse Deken en laten net zo vaak vol trots hun eigen gebreide blokken zien!Wij verkopen niet alleen ons boek en hoopjes patronen, maar doen ook kabels voor, leren continentaal breien aan, of laten zien hoe de matrassteek gaat.

Wat een leuke sfeer hangt er hier! Wat een creativiteit zien we om ons heen! Er zijn bijzonder veel mooie materialen en leerzame workshops. Maar bovenal: wat een  interessante, creatieve maar vooral super aardige mensen ontmoeten we!!Naast de visserstruien  - vooral de mini truitjes trekken veel aandacht - 


lanceren we hier op deze charmante brei-en haakbeurs tevens EEN PRIMEUR! Want... al een poosje broeden we op iets geheel nieuws...


Zeeuwse visserstruien zijn namelijk niet het enige breigoed uit de Zeeuwse streekdracht. Niet alleen vissersvrouwen hanteerden de naalden, ook boerinnen die de Walcherse dracht droegen breiden en haakten dat het een lieve lust was!

En nu er na zo’n zes jaar onderzoek niet zo heel veel visserstruien meer te vinden zijn, gaan wij onze focus wat verleggen. We breiden ons onderzoek uit naar o.a. het brei-en haakwerk in de Zeeuwse klederdracht. Want geloof ons: ook de Zeeuwse boerinnen maakten veel interessant en prachtig handwerk, wat nooit eerder is vastgelegd!

Nieuwsgierig? Hou dan het blog van tante Zoet in de gaten. Hier introduceren we binnenkort GeriefGoed: het behaaglijke en vaak uiterst verfijnde handwerk van de Zeeuwse boerinnen. 

6 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Leuk zeg! En machtig interessant natuurlijk!
Jammer dat jullie zo'n pech hadden met het openbaar vervoer. Wel een leuke dag op de Knit & Knot gelukkig!
Groetjes,
Akkelien

Truus zei

Wat leuk dat jullie je zoektocht gaan uitbreiden!
Heb al even gekeken maar helaas zou ik niet kunnen reageren op de blog.Hoop dat jullie dat nog veranderen.
Gelukkig dat de beurs na een slechte reis toch goed verliep en er veel mensen kwamen bij jullie stand. Jullie genieten dat is op de foto's te zien!
Succes!
groetjes,Truus uit Drenthe

Zeeuwse visserstruien zei

Hallo Truus,

Dat kan natuurlijk niet, dat je niet kunt reageren. We hebben de instellingen inmiddels aangepast.

Marloes Kreatief zei

ben zeer benieuwd

Petra zei

Ja dat is een leuke beurs, ik ben er ook een keer geweest. Als ik de foto's zie vind ik het jammer dat ik er dit jaar niet was ;) Leuk..een nieuwe zoektocht en een nieuwe blog!

Mirjam zei

Oh dat gaat vast ook heel erg leuk worden allemaal. Ik ga dit nieuwe blog zeker in de gaten houden hoor... ben heel benieuwd.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam