vrijdag 19 maart 2021

'Under construction' en een sneakpeak


Keuzestress, we hadden het er in het vorige bericht al over. Hoe gaan we breien; met welk materiaal en met welke kleur, die stappen hebben we genomen.

Mooie kleuren en de pennen uit het vet

Daarvóór hadden we al een paar 'prototypes' gemaakt. Dat is belangrijk, want is wat je bedenkt wel uit te voeren en áls dat zo is kun je het dan ook beschrijven in een patroon? Sommige technieken zijn meer geschikt voor een workshop(reeks) dan voor een algemeen breipatroon.


Dat geldt ook voor het exemplaar hierboven met knoopsluiting en opstaande kraag/ col. Die kraag is hartstikke fijn als het koud is, knoopjes door de knoopsgaten en je hebt een hoop minder 'trek langs de nek'. Toch steekt twijfel de kop op, want hoe gaan we dit zo beschrijven dat iedereen snapt wat de bedoeling is.

Daar zijn we - dus - nog niet uit. En omdat met Covid-19 workshops en 'eerste-hulp-bij-handwerken' op zaterdagen bij Blij-dat-ik-Brei voorlopig niet mogelijk zijn besluiten we om een ronde hals mét een mooi randje langs de halskant te kiezen.

Fotoshoot in opbouw


Het patroon in verschillende dames- en herenmaten is al een eind gevorderd. We willen met de exemplaren die gereed zijn graag foto's gaan maken. Dan rijst de vraag: hoe gaan de dat zo organiseren dat het voor iedereen veilig blijft? We kunnen jullie vertellen: het is gelukt met gezinnen, bubbels én fotobewerking.


Er gaat ook wel eens iets mis...

En dan nog de beloofde 'sneakpeak'😁:



Wordt vervolgd...






1 opmerking:

sylvia zei

Jullie maken het wel spannend zo 😀