zondag 8 september 2013

Terugblik Duurzame Markt Tholen

Op uitnodiging van de Natuurvereniging Tholen 'Rubia Tinctorum' staan we op zaterdag op de duurzame markt in Gorishoek (Scherpenisse). Mensen, wat was het gezellig en wat was het druk. Wij staan in een grote schuur. Dat is een prima plaats, want zo hebben we gelijk een aantal tafels en stoelen tot onze beschikking.


Omdat deze markt tegen een camping aan 'leunt' zijn we er van uit gegaan dat er veel kinderen komen. Daarom hebben we materiaal meegenomen om pomponnetjes te maken. Dat blijkt een goed idee te zijn. Tientallen kinderen maken nog meer pomponnetjes.

Het is maar goed dat Anja hulp heeft van haar oudste dochter en schoonzus, want ook aan de info tafel is het druk. Onze roem (ha, ha) blijkt ons vooruitgesneld. Een week eerder was het braderie in Tholen. Daar werd verteld dat de Zeeuwse visserstruien en Tikkeltje Zeeuws op deze markt zullen staan. Een aantal belangstellenden is speciaal voor ons naar Gorishoek gekomen. Niet alleen Nederlandse klanten maar ook Belgische en zelfs Franse.


Pakketjes voor de verkoop hebben we vandaag niet bij ons. We geven info over hoe de visserstruien worden gebreid en de voordelen van continentaal breien. Deze methode wordt ook door ons gedemonstreerd. De meegenomen visitekaartjes zijn in een mum van tijd op. Tjonge, dat hadden we niet verwacht.

Door de grote drukte lukt het ons niet om foto's te maken. Gelukkig hebben we er nog drie 'getrokken' met een smartphone. De dame is in Thoolse streekdracht. Daarvan had elk dorp zijn (haar) variatie.En... één van de Franse dames heeft een verrassing voor ons. Die verrassing geeft antwoord op iets wat wij al dachten, maar nog niet bevestigd hebben gezien. Met deze cliffhanger sluiten we af.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Tjonge,jullie maken het wel spannend hoor!
Wat goed,dat jullie zoveel belangstelling hebben gehad.
Worden in advertenties over deze markten ook vermeld dat jullie daar zijn?
Veel succes!
groetjes,Truus uit Drenthe

Het lieve leven... zei

met een cliffhanger eindigen...hihi dat werkt! Ik ben wel heel nieuwsgierig hoor. Wat vinden jullie van het boek over de visserstruien?
Ik was een weekje eerder in Tholen, grappig! Lieve groet Petra

Zee Meermin zei

Fantastisch: het boek, de blog, het idee... alleen spijtig dat deze Vlaamse zeemeermin niet zo goed kan breien. Ze kan de link naar deze mooie blogpagina wel op facebook plaatsen.