zondag 26 oktober 2014

Laatste week

Komende week (dinsdag 28 t/m zaterdag 1 november 2014) gaan we de laatste week in!
Dan is de tentoonstelling


nog 1 week geopend in de Zaagloods van de Historische Werf in Arnemuiden.
Dus… áls je nog wil komen kijken: wees volgende week van harte welkom!

foto Het Lieve Leven

In de eerste vier weken hebben we ruim 800 bezoekers mogen ontvangen. Een ongelofelijk onwaarschijnlijk aantal, waar we behoorlijk beduusd door zijn! Maar..  ook enorm trots! Want deze enorme belangstelling is de kroon op ons werk en geeft bovendien aan, dat heel veel mensen geïnteresseerd zijn in dit bijzondere Zeeuwse culturele erfgoed.

foto Het Lieve Leven

Opvallend, naast het hoge bezoekersaantal, is het aantal mensen dat van buiten de provincie Zeeland naar Arnemuiden afreisde. Uit Louwersoog, Drenthe, de Veluwe, Urk, Arnhem, Nijmegen, Limburg, Brabant, Den Haag… en noem maar op! Overal komen onze bezoekers vandaan.. bijzonder om te horen! We hadden vooral verwacht dat de truien interessant zouden zijn voor de ‘eigen’ Zeeuwse bevolking, maar dit blijkt veel breder te zijn. En… dat is geweldig!Verder blijkt 99,99% van de bezoekers het een móóie tentoonstelling te vinden. 
Ook heel erg leuk om te horen natuurlijk ;o)


Eén mevrouw stiefelde in een sneltreinvaart rond, keek met een misprijzend gezicht naar de truien, en zei: “Vroeger droegen ze geen rooie. Ze moeten blauw zijn!” Op mijn opmerking, dat we een aantal truien naar de huidige tijd hebben willen brengen door andere kleuren te gebruiken, bleef ze stil. Nee, dit was duidelijk niet naar haar zin ;o)!


Ook aardig was de opmerking van een meneer:
“Dus jullie hebben die truien na gebreid uit het boek…”
-Welk boek, meneer?
“Nou, zo’n patronenboek!”
-Uhhh.. nee meneer, de patronen hebben we eigenhandig  gemaakt aan de hand van zelf gevonden authentiek fotomateriaal. We hebben hier ruim tweeënhalf jaar onderzoek naar gedaan. 
Die originele foto’s vind u op de informatiepanelen terug.
“Oh.. dus dit zijn geen bestaande patronen?”
-Nee meneer, deze patronen hebben we helemaal zelf teruggevonden en ze staan 
nergens in een boek ;o)! 


Elke dag in de Zaagloods is een feestje!
Genieten onze gastvrouwen van de bezoekers en hun verhalen.
Nog één weekje, dan is het helaas voorbij… en sluit de Historische Werf zijn poorten voor de winterstop. Dan wordt de tentoonstelling ontmanteld, de truien gewassen en slaan we ze op, totdat er een nieuwe expositie komt op een andere locatie.
Waar dat zal zijn?
Zodra er iets definitief bekend is, laten we dat hier op dit blog zo spoedig mogelijk weten!


Zaterdag 1 november is niet alleen de laatste dag dat de tentoonstelling open is, maar is er ’s middags ook een workshop in de handwerkwinkel van Jeanet. 
Tijdens deze workshop leer je een patroon breien in rechte en averechte steken op dezelfde wijze waarop de patronen in de visserstruien zijn gebreid. 
Voorafgaand aan de workshop is er een exclusieve rondleiding op de tentoonstelling o.l.v. Anja Geldof. 
En, er zijn nog een paar plaatsen vrij...!!!

Meer info vind je HIER(klik).

5 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Geweldig!!
Een terecht succes voor jullie tentoonstelling! De hele opzet op deze plek, met alle prachtige truien en alle (de mooiste ^_^) kleuren, is echt een feestje om te zien!!
Ik zou zeggen, op naar de 1000 bezoekers. Het kan nog in deze week!!
Lieve groet, Nelleke

Mirjam zei

Het was beslist de moeite waard om er twee uur voor heen en twee uur voor terug te rijden... ik vond het super. Ik was er op woensdag 1 oktober en heb ervan genoten... Wat fijn dat zoveel mensen het zo prachtig vinden en slechts een (zure) enkeling er wat op aan te merken had...
Lieve groet,
Mirjam

Truus zei

Succes bestaat niet zonder nare opmerkingen!
Geniet van deze laatste week en zorg voor een bloemetje of beter een doosje Zeeuwse babbelaars voor de 1000e bezoeker! Die komt er vast wel!
Fijne week en bedankt voor al het werk en energie dat jullie hierin gestoken hebben--nu op naar het boek.
groetjes,Truus uit Drenthe

bommelmien zei

Een boek over deze tentoonstelling zou geweldig zijn... Helaas heb ik de reis naar het voor mij wel erg verre Arnemuiden niet kunnen maken, maar toch was ik er een beetje bij door alle geweldige verslagen die ik kon lezen en bekijken. Zoveel enthousiasme vraagt om een vervolg en die 1000 ste bezoeker... dat zou de kers op de taart zijn. Bedankt en een lieve groet van Willemien uit het noorden Friesland.

Marjan zei

Wat leuk dat deze tentoonstelling samengesteld is. Gelukkig niet 'naar het boek', maar zoals het ooit ging: patronen bekijken en nabreien.
Dank voor het delen.