dinsdag 4 november 2014

1000ste bezoeker en afsluiting van de tentoonstelling

Helemaal vanuit Ermelo waren ze gekomen, Ineke Bulle en Doesjka Meijer.

Op de laatste dag van de tentoonstelling over de Zeeuwse visserstruien ‘Truien bij de Vleet’ op de werf in Arnemuiden bleken zij afgelopen zaterdag 1 november samen de 1000ste bezoeker te zijn die deze tentoonstelling bezochten in... slechts VIJF weken tijd!


Uiteraard werden de dames in het zonnetje gezet en ontvingen zij niet alleen een mooie bos bloemen, maar tevens een handgebreide vissersmuts!
Namens de Historische Werf C.A. Meerman werden ze van harte gefeliciteerd door Jelle Joosse en Wim Schuit. Doesjka Meijer vertelde dat het een reis van ongeveer drie uur was geweest van Ermelo naar Arnemuiden om deze unieke expositie te bezoeken. Twee maal eerder hadden hun voorgenomen plannen om naar Arnemuiden af te reizen door omstandigheden niet door kunnen gegaan. Zaterdag pakte de komst naar de historische werf extra feestelijk voor beide dames uit.Op deze laatste zaterdag bleek ook de belangstelling voor de rondleiding groot. Hadden wij nog gedacht dat iedereen, die dat perse wilde, inmiddels wel langs geweest zou zijn, tot onze verrassing ontvingen wij op deze laatste middag wederom meer dan 100 bezoekers!


En nu? Nu zit het er op! We kijken met een enorm groot gevoel van tevredenheid terug op deze expositie.

Het mooiste compliment ontvingen wij op de laatste dag van een mevrouw, die vertelde dat ze overal waar visserstruien tentoongesteld werden, was wezen kijken: Dokkum, Katwijk en onlangs in Harderwijk. 
“Maar,” zo vertelde ze, “hier in Arnemuiden zie ik een tentoonstelling met een ziel. Hier worden de visserstruien uit het verleden meegenomen de toekomst in. Deze tentoonstelling is geen statisch plaatje van het verleden maar hier leeft het! En zo mooi dat er hier ook aandacht wordt geschonken aan de vissersvrouwen die de truien breiden. ”

Waarvan acte!


Op deze plaats nogmaals ongelofelijk veel dank aan allen die direct betrokken waren en meegeholpen hebben om deze tentoonstelling tot een daverend succes te maken: Jeanet, Johanna, Jelle, Peter, Wim & Wim plus ALLE overige mannen van de werf, Tiny, Jack, Cynthia, Janny, Reinder, Betsy, Liesbeth, Mojca, Carolina, Monique en Tineke!!

2 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Wat een enorm succes was jullie tentonsteling!! En wat heeft die mevrouw dat mooi verwoord. Al de andere tentoonstellingen heb ik niet gezien, maar bij haar beschrijving heb ik er meteen beeld bij. Mooiere recensie kun je niet krijgen!!
Lieve groet, Nelleke

C o w R o a d zei

Wat een geweldige tentoonstelling en zo leuk om mee te kijken vanuit 'den verre'! :-)