donderdag 7 mei 2015

Retour

Wat een avontuur is het schrijven en uitgeven van een boek. Vorig jaar juli zijn we begonnen met het schrijven van het manuscript. In december waren we zo ver dat het manuscript voor een deel naar de uitgeverij kon.

Eind januari maakten we kennis met de vormgeefster van het boek 'Truien bij de vleet'. Zij gaat alvast aan de slag met onze ideeën over hoe het er uit moet gaan zien.

In februari nemen we een redacteur aan. Daarna volgde een proces van schaven, uitdunnen, nieuwe delen schrijven en delen herschrijven.

Als dan de redacteur en wijzelf vinden dat het 'af' is begint het volgende deel van het proces. Het manuscript moet worden klaargemaakt voor de vormgeving.
Dat is niet alleen het aanleveren van de teksten, maar ook alle foto's, teltekeningen, de bijschriften.....
en al die zaken moeten weer worden aangegeven in het manuscript.

Dan komt het eerste voorstel voor de vormgeving. O, zo spannend als je dan voor het eerst een glimp van het boek in wording ziet. Maar, we zijn er nog niet. De eerste proefdrukken moeten worden nagekeken. Door ons én door onze redacteur. Opnieuw overleg. Beter zus of beter zo?
In de tussentijd zijn ook de patronen nagekeken en gecorrigeerd door een zeer nauwgezette proefbreister.
Dan gaan de proefdrukken terug naar de vormgeefster.

Vandaag hebben we de gecorrigeerde proefdrukken retour ontvangen. Voor een laatste correctie.....

Er zit nog best wat werk aan en in, maar er is al goed te zien hoe het gaat worden.

Voor de proefdrukken opnieuw worden gecorrigeerd en retour gaan maakten we nog snel een foto, van het deel van de patronen:bij deze.
wordt vervolgd.....

6 opmerkingen:

marian'ne m zei

Ziet er veelbelovend uit, wat een werk.

Leuk om er naar uit te zien, succes !

Marian zei

Wauw, wat een klus zeg, geen idee dat er zoveel bij een boek komt kijken. Mooie foto's die ik zie. Ben zo benieuwd, nou ja nog een aantal weken geduld voor hij bij mij in de brievenbus ligt.

Rita Janssen zei

SPANNEND!!! Er komt heel veel werk kijken bij het uitgeven van een boek of zo. Vroeger heb ik ook ooit meegeholpen aan het uittypen van boeken en hertypen en schrappen en weer nieuwe stukken invoegen, met afbeeldingen en foto's, echt een hele klus. Maar het einde komt in zicht en het zal zeker de moeite waard geweest zijn, te zien aan de eerste blik op de foto. We wachten met spanning op ons bestelde boek. Succes!
Grtjes, rita.

Betsy zei

Heel herkenbaar allemaal. Dat het een geweldig tijdrovende klus is, heb ik gezien bij mijn zus (Natuurkieker), die haar boek in november jl. presenteerde.
Succes met jullie boek!

lieve groet,
Betsy

Mirjam zei

Oh wat spannend allemaal. Ik kijk er zo naar uit... ik ben heel erg benieuwd hoe het boek uiteindelijk zal worden, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het prachtig wordt...
Nog even heel veel succes gewenst.
Fijne avond en heel mooi weekend,
Liefs,
Mirjam

Truus zei

Dat doe je niet éven' in een weekendje zo'n boek maken! De foto van de bladeren ziet er veelbelovend uit-spannend!!!
Kan bijna niet meer wachten....
Succes met de laatste loodjes!!!
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe