zondag 14 juni 2015

De kleren van de wethouder

Kennen jullie het sprookje 'De nieuwe kleren van de keizer'?Wij zaten gisteren ineens midden in dat sprookje. Alleen waren het niet de kleren van de keizer, maar de kleren van de wethouder. En gelukkig waren de nieuwe kleren van de wethouder wél zichtbaar ;-)

Wat was er aan de hand?
Op 13 juni was de officiële boekpresentatie van ons boek 'Truien bij de vleet'. Beste mensen, wat was er veel belangstelling. We werden er helemaal door overdonderd....


Wethouder Johan Aalberts was bereid om een praatje te houden....dat deed hij vol verve.
Daarna vertelden Stefanie en Anja hoe het hen vergaan is met de 'zwangerschap en bevalling' van het boek. Vervolgens werd het eerste exemplaar uitgereikt aan de 88-jarige mevrouw Tannetje Bout - van Dijke uit Tholen.De wethouder had gevraagd of hij voor de uitreiking van het eerste exemplaar een visserstrui aan mocht doen. Natuurlijk  mocht dat. We hadden een mooi, fuchsia roze exemplaar voor hem uitgezocht.

De temperatuur in de trouwzaal van Museum Arnemuiden was inmiddels tropisch te noemen (airco kapot :-(. Dus de wethouder zei dat hij 'die zou wel zou aandoen als het zo ver was'.
Bovendien kun je 'zo'n trui ook in de zomer héél goed aan, dat zou hij bewijzen'.

En wat er toen gebeurde.......
Jullie zullen het begrijpen, dit was hilarisch. Wat hebben we gelachen.Daarna waren er heel veel lieve felicitaties, wensen en complimenten. Bovendien legden we de eerste contacten voor wat misschien een nieuw project rondom de visserstruien gaat worden.Daarna was het tijd om huiswaarts te gaan.


Met dozen vol boeken, of met een etalage buste onder de arm


Lieve mensen, het was (weer) geweldig. Wij hebben genoten en we hopen jullie ook.

13 opmerkingen:

Knutselpret zei

super tof feestje wat fijn dat het zo goed ontvangen is !!

Mirjam zei

Ja, dat is echt geweldig, een wethouder die zich zo letterlijk kan inleven en mee kan doen. Super, petje af. Ik vind het zelf heel erg leuk dat de trui voor de wethouder precies hetzelfde van kleur en patroon is als het vest dat ik breidde (pakket besteld in oktober bij Jeannet Jaffari)...
Wat super dat de officiële presentatie zo geslaagd was..
Ik kijk zo uit naar het boek...
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam

marian'ne m zei

Hylarisch en sportief van hem.

Daar hadden we allemaal bij willen zijn, dan was het nog warmer geweest .

Genieten van jullie 'kindje' , en zelfs al weer nieuwe plannen.!?

Willy zei

Wat een leuke presentatie van jullie boek. Van harte gefeliciteerd en succes met het vervolg. Groetjes,

Riagom zei

Wat leuk om dit verslag te lezen! Net alsof we er een eetjebij zijn geweest! Ben benieuwd naar het volgende project en natuurlijk het boek!

nelleke markesteijn zei

Hahaha, kregen jullie zomaar een striptease cadeau!!! Schrok je niet toen de broekriem los ging :-)))))??
Maar zonder dollen; wat GEWELDIG dat jullie zo'n mooie dag hebben gehad!! En zo super verdiend!! Wordt wel weer nieuwsgierig naar het volgend project ;-).
Oh ja meiden, jullie staan errug leuk op de foto!! Kan zo ingelijst!
Liefs, Nelleke

Marjan zei

Van hafte gefeliciteerd met de 'geboorte' van jullie (eerste ?) boek! Geweldig dat er zoveel belangstelling was tijdens de presentatie en natuurlijk voor jullie boek! Wat hebben jullie een hectische tijd achter de rug, maar het was vast reuze leuk om te doen. Ik lees al iets over een volgend project? Moedig hoor en ook nieuwsgierigmakend! Maar genieten jullie eerst maar lekker van alle aandacht en de rust in het hoofd.
en oh ja, die wethouder, geweldig! Heerlijk zo iemand die even it zijn keurslijf stapt.
Groetjes weer

Balsemien zei

Van harte gefeliciteerd met jullie fantastische boek! En wat ontzettend leuk dat de wethouder het eerste exemplaar uitgereikt heeft. Wat zal de beste man een voorpret hebben gehad...

Truus zei

Geweldig zoals de wethouder reageerde op de trui en dat hij jullie boek in de trui heeft uitgereikt.
Het was een geweldige happening zo te lezen.
Leuk de groepsfoto waar Stefanie en Anja opstaan.
Spannend hoor dat jullie nu weer nieuwe plannen hebben.
Geniet nu eerst van dit succes.
groetjes,Truus uit Drenthe

marian'ne m zei

Boek is BINNEN !

In 1 woord ....

*G*E*W*E*L*D*I*G*

Truus zei

Vanmiddag lag mijn Zeeuwse Truienboek in de brievenbus.
Dames wat een prachtig boek is het geworden!!! Veel mooier dan de foto's op deze blog laat zien en ook dikker--wat is dit genieten!
En bedankt voor het 'voorwoord'-leuk. Ben nu nog op zoek naar de breiende dames op blz 21-denk dat ze weggelopen zijn toen ik niet keek (lol).En een leuke foto van Stefanie en Anja? De trui op blz 61 is zoals de trui die mijn Vader had.
Nogmaals gefeliciteerd met dit Boek!!!
groetjes,Truus uit Drenthe

Doesjka zei

Wat ben ik blij met jullie prachtig boek! Het is een plezier om er in te kijken. Maar wat wordt het me moeilijk gemaakt te kiezen welk patroon ik ga maken, de keus is erg groot. Bovendien heb ik nu een schitterende plek om mijn 1000ste bezoeker " bewijs" , of hoe je dat wilt noemen, op te bergen!
Hartelijke groet, Doesjka.

Johan Aalberts zei


Het boek heb ik nog niet helemaal kunnen lezen, maar wel enige verhalen met belangstelling gelezen ( en de patronen met verwondering bekeken (kan helaas niet breien ;-( )Graag wil ik daarom nogmaals jullie bedanken voor het schrijven van dit boek; een mooie manier om het cultureel ergfoed levend te houden en door te vertellen.

Wat leuk is het, om het verhaal van de presentatie nog eens na te lezen en de reacties toveren weer een glimlach op mijn gezicht, want ik heb natuurlijk best wat voorpret gehad, maar de napret en de reacties zijn misschien nog wel leuker.

Veel succes en veel blog- en schrijfplezier,
met vriendelijke groet,
Johan Aalberts
Wethouder cultureel erfgoed Gemeente Middelburg