vrijdag 15 januari 2016

Stoere mannen

Zo maar, een berichtje tussendoor. Via blog en e-mail bereiken ons regelmatig leuke vragen, grappige opmerkingen en hebben we inspirerende ontmoetingen. Dat mondt soms uit in publicaties, presentaties en interviews.
Op de één of andere manier is deze foto het 'gezicht' van de Zeeuwse visserstruien geworden. Voor publicaties sturen we regelmatig verschillende afbeeldingen op, meestal wordt deze er uitgepikt:
Ferme jongens, stoere knapen. Zo ook voor het jaarboek van de Kostuumvereniging. In dit jaarboek staat een ruim 10 pagina's lang artikel van onze hand. Het thema is deze keer: breien. We hebben zelf nog niet alles gelezen, maar na het lezen van een paar artikelen weten we al: het boek is zeer zeker de moeite waard. Het Jaarboek 2015 is ook voor niet-leden te bestellen en kost € 12,50. Interesse? Klik dan op deze link.De meest gestelde vraag bij deze foto is: waarom kijken de mannen zo kwaad? Tja, dat moest ;-), van de fotograaf..... Eigenlijk zijn het hele lieve, goedlachse mannen ;-).

Inmiddels zijn we er achter dat er niet alleen stoere mannen zijn die truien dragen, maar ook stoere mannen die truien breien... Twee van die mannen staan al een aantal jaren gelinkt op dit blog (zie de sidebar rechts, Gansey Nation en A Fisherman knits).

Fotografie: Louis drent

Zo hebben we nu contact met een derde breiende man: motorfanaat, schrijver van boeken over het restaureren en reviseren van motoren en artikelen voor automotive tijdschriften....en een fan van de Zeeuwse visserstruien.

Waarom we dit melden? Zo maar, omdat we dat leuk vinden.

Binnenkort héél ander nieuws..... nog even geduld!


5 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Hahahahaha, die laatste zin hè, daar moet ik dan zoooo om lachen!!. Want binnenkort ander nieuws houdt voor mij verband met uitbreiding van de familie; baby op komst; in verwachting. En dat zag ik dus plots voor me bij jullie :o)!
Wel leuk om weer even wat te lezen van jullie. En dat er een verrassing in het verschiet ligt maakt het nog leuker!!
Lieve groetjes, Nelleke
p.s. ik vind het altijd leuk om de foto's aan te klikken en apart te bekijken. Alleen maakt dat hier eigenlijk geen verschil met de afmeting van de foto in het blog. Zou het formaat ietsje groter kunnen misschien? Niet errug belangrijk, maar wel leuk ;-)

Zeeuwse visserstruien zei

Ha Nelleke,
We hebben geïnformeerd bij onze koters, maar hier is geen familie uitbreiding.

Over de foto's: We begrijpen je vraag en zien zelf foto's ook graag wat groter als we ze aanklikken. We hebben hier te maken met copyright en portretrecht. Helaas is het meermaals voorgekomen dat foto's zonder toestemming en zonder bronvermelding werden gebruikt. Daarom hebben we ons fotoprogramma zo ingesteld en verkleinen we de foto's nu zodanig dat ze alleen op 'webformaat' beschikbaar zijn. Dat neemt de kans op 'misbruik' niet weg, maar verkleint die wel.

Fijn weekeinde!

Mirjam zei

Nou heel leuk om dit soort berichtjes te lezen hoor. Dus blijf er maar lekker mee komen.
En ik hou wel van stoere mannen... heb er zelf ook eentje.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam

Truus zei

Leuk hoor de foto van de stoere mannen!!!
En altijd geweldig om met andere brei liefhebbers in contact te komen.
Wat denk je van breiende schaapherders of zijn die er niet meer???
Spannend wat jullie voor leuks binnenkort te vertellen hebben!!
Hoeveel nachtjes slapen???
Goed weekend
groetjes,Truus uit (alweer wit) Drenthe

Rita Janssen zei

Nou, stoere mannen mogen toch ook breien, niks mis mee! Er komen er almaar bij, op blogs of facebookpagina's, leuk! Je maakt ons wel nieuwsgierig naar het andere nieuws ;-)
Grtjes, rita.