woensdag 5 oktober 2016

Zeeuwse vissersmuts van Zeeuwse merino

We schreven er al eerder over: vissersmutsen van Zeeuwse merinowol. We hebben deze mutsen gebreid in verschillende maten - tot en met maat 59/62 en buffs/kolletjes/haarbanden. Op de Ambachtelijke Markt bleek dat we eigenlijk te weinig voorraad hadden, ze vlogen als warme broodjes...


Van de resterende bollen breiden we nog een paar mutsen en buffs. Die komen vanaf eind dit jaar te koop in de winkel van Wolboerderij Blij Bezuiden. Het zijn de laatste exemplaren van deze lichting, dus op is echt op. De wol wordt handmatig geverfd, daardoor is een volgend verfbad altijd anders.

Maar: door het succes van deze mutsen, én de vraag om een workshop over rondbreien en tekening lezen, geeft Anja in november en december een tweedelige workshop bij Wolboerderij Blij Bezuiden in Koewacht. Wil je eens met de Zeeuwse merino breien en tegelijk wat meer leren over rondbreien, teltekening lezen en het maken van een authentieke Cornish opzet? Meld je dan aan voor de korte cursus op 04 november en 02 december 2016.


De twee dagdelen zijn van 10 - 12 uur. Bij voldoende belangstelling wordt de workshop 's middags een keer herhaald.

Deze workshop is in Zeeuws Vlaanderen, dat is voor onze Vlaamse lezers een uitgelezen kans om deel te kunnen nemen.

Voor meer informatie en het aanmelden ga je naar de website van Wolboerderij Blij Bezuiden.

1 opmerking:

Truus zei

Leuk om zo'n workshop te geven.
Jammer dat het aan de ándere kant' van Nederland is.
Veel plezier en succes met de workshop.
groetjes,Truus uit Drenthe