donderdag 30 november 2023

Over vissers en fietsen

 Wat de jongedame hieronder van plan is kun je bedenken... en ze heeft er veel plezier in.


Haar fietstrui is gebreid van 6-draads sokkenwol: Prettig om mee te breien, een mooi resultaat, gemakkelijk uit te wassen (de vlekken gingen er in één wasbeurt uit, het bewijs is te zien in de winkel van Jeanet) en bijna onverwoestbaar - kortom: heel geschikt om lekker in buiten te spelen. De trui heeft een authentiek Zeeuws patroon.

Originele foto fietstrui: 't Uusje van Eine
Alle andere foto's: Martin van Dijke

Maar zou de jongeman die op déze foto staat 👉
ooit hebben kunnen dromen dat hij zoveel jaren later in de belangstelling zou staan? En dat wij heel nieuwsgierig zijn hoe hij heet en 'van wie ie er eentje is' (wie zijn familie is)? Weet u het? Stuur ons dan een berichtje...

De trui die hij draagt - en die vast door zijn moeder, oma, zus of zijn lief is gebreid - spreekt nog steeds tot de verbeelding en doet het tegenwoordig hartstikke goed. De nieuwe truien - bij Jeanet te zien in de kleuren rood, wit en blauw - wachten erop om gebreid te worden.Dus: Zijn de breinaalden uit het vet gehaald, de punten geslepen en de eventuele leesbrillen gepoetst? 

Bij Jeanet zijn de breipakketten voor deze trui te koop in heren-, dames- en kindermaten. Als je bij haar het garen bestelt krijg je het patroon er gratis bij. De patronen beschrijven de herenmaten 46 - 56, de damesmaten 38 - 48 óf de kindermaten 122 - 152.

Liever een los patroon? Die kun je bestellen in onze webshop. Na het afronden van de betaling (niet vergeten op 'betaling afronden' te klikken ;-) is het patroon direct te downloaden.

Direct naar het kinderpatroon

Tot de volgende ronde!

Geen opmerkingen: