vrijdag 14 november 2014

Boek Zeeuwse Visserstruien!

Had elke Zeeuwse vissersplaats een unieke, eigen visserstrui?
En zo ja, hoe zag die er dan uit?

In het boek 'Zeeuwse visserstruien' duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van Zeeland. We gaan op zoek naar de originele, handgebreide visserstruien zoals die gedragen werden tussen 1880 en 1955 in Arnemuiden, Breskens, Brouwershaven, Bruinisse, Tholen, Philippine, Yerseke, Veere, Vlissingen en Zierikzee.

We ontdekken niet alleen heel veel verloren gewaande truien en patronen, maar ook hoe dit kledingstuk is ontstaan. Het leven van de visser en zijn gezin spelen daarin een centrale rol. Sappige anekdotes uit de interviews vullen deze verhalen aan.
Naast de ruime aandacht voor het visserijverleden ziet u authentiek beeldmateriaal. Nieuwe foto’s van de gevonden truien maken de verhalen compleet!

Van elke in het boek beschreven trui vindt u een teltekening van het inbreipatroon.
Bovendien is in het boek 'Zeeuwse visserstruien' van elke vissersplaats een patroon voor het breien van een complete trui opgenomen. Dit zijn patronen voor verschillende niveaus van breien: van beginner tot (ver)gevorderd.

Als ‘extra project’ vindt u het complete patroon van de Zeeuwse deken.
Dit patroon van de Zeeuwse deken is overigens ook los te bestellen, of als compleet pakket . 
De uitgave van het boek staat gepland voor juni 2015.


De prijs in de reguliere boekhandel wordt € 24,95.

4 opmerkingen:

Truus zei

LEUK LEUK!!!
Heb de bestelling al gedaan en hoop dat jullie ook je handtekening voorin het boek zetten.
Veel succes met de verkoop.
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Mirjam zei

O wat geweldig dat het boek nu al in de voorverkoop is. Maar begrijp ik het goed dat ook de patronen van de deken er in staan? Ik heb het boek gelijk besteld door middel van de link, maar ik had ook een abonnement besteld op de deken...?
Ik hoor het nog wel...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Liefs,
Mirjam

Zeeuwse visserstruien zei

Hoi Mirjam, dank voor je reactie!

Het klopt dat de deken op twee manieren de wereld in gaat!

Allereerst als abonnement, waarbij je vijf maanden lang de patronen via de mail ontvangt voor 5 euro. We hebben hier voor gekozen omdat heel veel mensen aangaven dat ze snel wilden gaan beginnen met het breien van de deken.
Door in januari te starten met de uitgifte van de patroontjes kan iedereen meteen aan de start. De laatste patroontjes komen in juni uit zodat men alles in huis heeft om de deken eventueel in de zomervakantie af te breien.

Maar we willen dit unieke patroon van de Zeeuwse deken ook graag opnemen in het boek om het voor het nageslacht te bewaren! Het boek komt echter pas in mei/juni 2015 uit en we horen dat veel mensen dat veel te laat vinden om te beginnen met breien.
Bovendien komt de deken in het boek als 1 groot breiproject te staan, dus geen losse lapjes maar alles aan elkaar gebreid. Dat is dus een wezenlijk ander project, als zijn de motiefjes hetzelfde.

Hopelijk is dit een bevredigend antwoord op je vraag!

Truus zei

Is het mogelijk dat jullie de gegevens waar ik het geld naar kan overmaken,opnieuw sturen?
Mijn gegevens zijn allemaal gewist per ongeluk tijdens het opschonen.Moet weer helemaal opnieuw beginnen.
Alvast hartelijk dank en excuses voor het ongemak.
groetjes,Truus Geerts(Drenthe)