zondag 11 oktober 2015

Nieuw

Tussen alle boekenbedrijven door zijn we ook nog 'gewoon' bezig met de visserstruien uit de Zeeuwse Delta.

Toch kunnen we niet helemaal om het boek 'Truien bij de vleet' heen. Tijdens het schrijven van dat boek ging onze speurtocht namelijk gewoon door. In Veere, in het depot van De Schotse Huizen, vonden we een trui waar we al heel lang naar op zoek waren. Die trui heeft op dit moment een prominente plaats gekregen in de banner op dit blog.

Arnemuidse slangen


Deze trui heeft een patroon wat we voorlopig 'Veerse slangen' noemen. De 'Arnemuidse' en de 'Veerse' slangen lijken heel veel op elkaar. Dat is niet zo verwonderlijk, Arnemuidse vissers visten ook vanuit Veere.
Het exacte verhaal hierover is te lezen in het boek.

Ondanks dat beide slangentruien erg op elkaar lijken hebben we besloten om toch een Veers exemplaar te breien. Die trui (op dit moment alleen een damesmaat) is op een mouw na gebreid:

We geven er een modern tintje aan met de polo-knoopsluiting en de ronde afwerking van het halsboord. Op dit moment is er nog geen patroon van deze trui. Dat gaat (inclusief alle nakijk rondes) nog wel een paar maanden duren.
Als je niet kunt wachten kun je bij Atelier Jaffari zowel breipakketten (garen en patroon) als complete gebreide truien van de Arnemuidse slangen kopen. Kijk even bij Tikkeltje Zeeuws of mail.

Nu we het daar over hebben: deze week van 14 tot en met 17 oktober zijn er in Arnemuiden de Herfst-sfeerdagen, Als jullie dan toch in Arnemuiden zijn - en jullie brengen een bezoek aan Jeanet - willen jullie dan gelijk een stem achterlaten in de stembus voor 'Truien bij de vleet'?Er staan namelijk stembussen (waar je een papieren stembriefje kunt invullen en in deponeren) in de volgende winkels:
Atelier Jaffari, Markt 1 in Arnemuiden
Kantoorboekhandel Dieleman, Dalemsestraat 23-25 in Tholen
Molenwinkel De Vlaswiek, Vlasmarkt 1 in TholenDank jullie wel voor jullie stem :-)


5 opmerkingen:

Mirjam zei

Deze blauwe trui is prachtig en ja, de slangen lijken heel erg op die van Arnemuiden. Zie ik het goed dat er steeds 3 steekjes averecht gebreid worden bij deze en bij die van Arnemuiden 2 steekjes? Zelf heb ik een roze vest in de Arnemuidse slangen gebreid, naar patroon-pakket van Jeanet.
Dit is weer genieten...
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Truus zei

Geweldig dat er nog steeds nieuwe patronen voor truien gemaakt worden.
Heb de oproep om te stemmen op mijn Pinterest bord gezet.Hoop dat daardoor nog meer mensen gaan stemmen op jullie boek.
Gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Crafts 'n' Skills zei

Persoonlijk komen stemmen gaat me niet lukken, maar wat een mooie trui weer!

Zeeuwse visserstruien zei

Dag Truus,
Wat een geweldig goed idee, op je Pinterest bord zetten. Dank je wel.

HallonCrafts 'n' Skills,
Je kunt ook stemmen via het logo van de Zeeuwse boekenprijs rechts boven. Je gaat dan rechtstreeks naar de stempagina.

Rita Janssen zei

Ferm dat er nog steeds nieuwe patronen en truien gemaakt worden EN interessant bovendien. Het boek heb ik al een tijdje in bezit maar helaas had ik nog maar weinig tijd om erin te lezen.
Grtjes, rita.