maandag 5 oktober 2015

Zeeuwse publieksprijs

O, o.....dan lopen dingen ineens weer een beetje anders dan we dachten. Klinkt het jullie inmiddels bekend in de oren?We hadden gehoord en gelezen dat er voor de Publieksprijs van de Zeeuwse Boekenprijs gestemd kan gaan worden vanaf vandaag, 5 oktober. Afgelopen zaterdagmorgen vroeg krijgen we een berichtje: "Ik heb op jullie gestemd hoor!"
Huh? Dat kan toch pas vanaf maandag?

Direct een onderzoek gestart - daar zijn we inmiddels in getraind ;-) - en jawel, er kan gestemd worden voor de Zeeuwse Publieksprijs. Er zijn dit jaar 86 inzendingen, dat is meer dan ooit tevoren.
We hebben elke stem dus keihard nodig om een kans te maken op deze prijs.

Het zou heel mooi zijn als we winnen. Er is namelijk naast de 'eeuwige roem' een geldbedrag beschikbaar voor de winnaar. Dat kunnen we voor de stichting goed gebruiken.
Er zijn al heel wat acties opgestart op het internet, misschien ben je ze tegen gekomen. We weten dat er lezers van Noorwegen tot Australië en van Schotland tot aan de Caraïben. Als die allemaal gaan stemmen.....
Hoe gaat het in zijn werk? Iedereen kan één stem per persoon uitbrengen. Meer stemmen uit één gezin is toegestaan, maar je moet wel per persoon met je eigen personalia stemmen. Let wel op: als er 500 stemmen (we noemen maar een aantal) vanaf één IP-adres komen dan trekt de organisatie er weer 499 stemmen af.

Stemmen kan via de pagina van de Zeeuwse Boekenprijs, boek nummer 62.Stem je met een smartphone? Deze website heeft geen mobiele versie. Als je het boek wel kunt zien maar niet kunt stemmen: Zet de autorotatie van je toestel aan en draai het toestel naar 'landscape' (landschap) = overdwars.
Nu zou het moeten lukken.

Stemmen via de post kan ook. Stuur vóór 01 november een kaartje naar:
PZC-publieksprijs
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen

En, deel - link - stuur dit bericht door naar zo veel mogelijk mensen. Op de Facebookpagina van Tikkeltje Zeeuws staat ook een berichtje. Dat kun je makkelijk delen.

In de voorgaande jaren kwam er wekelijks een update van de tussenstand. We gaan er van uit dat de PZC dat ook dit jaar weer zal doen. Als dat zo is houden we jullie op de hoogte en als dat niet zo is dan blijft het spannend tot 07 november. Er kan in elk geval de hele maand oktober worden gestemd.

3 opmerkingen:

Margaret zei

Dit is echt een bijzonder boek dat een prijs verdient. Mijn stem hebben jullie.

Groetjes, Margaret

loesje zei

Gestemd en het bericht rondgestuurd (heb geen Facebook)

Truus zei

Vandaag gestemd op jullie boek en het bericht door gestuurd naar anderen.
Jullie winnen vast wel-het is een prachtig boek en een echte promotie voor Zeelands verleden.
Succes en ik hoop dat er tussen standen komen.
groetjes,Truus uit Drenthe