vrijdag 12 augustus 2022

Denkend aan... Zeeland

Niks leukers dan Andre van Duin en Janny van der Heijden varend op een bootje door Nederland, toch? Wij zijn al jaren fan. Maar als ze dan ook nog eens onze eigen provincie Zeeland bezoeken wordt het natuurlijk nog leuker! Wij wisten vooraf al, dat er aangelegd zou gaan worden in Arnemuiden, wat uiteraard voor de nodige voorpret zorgde.

Jeanet was dit voorjaar gevraagd door Omroep Max om Janny en Andre te ontvangen. Het plan van Omroep Max was dat Janny dan vervolgens in de Arnemuidse dracht zou worden aangekleed. Aangezien dat aankleden nogal 'een dingetje' is, werd dat idee weer snel losgelaten. 

Op een mooie dag in juni werden de nodige opnamen gemaakt van Jeanet in dracht en Ali in de Arnemuidse slangentrui - die trui waar het in 2012 allemaal mee begon. En daarna begon het lange wachten!

Gisteravond was het dan eindelijk zover, vol spanning zaten we allemaal voor de buis. Je moet altijd maar zien hoe het eindresultaat wordt, wie er in-gemonteerd, of er uit-gemonteerd wordt… Zouden Jeanet en Ali er 1 minuut te zien zijn, of misschien wel 5?

Wie de uitzending gezien heeft hoeven we niks meer te vertellen, want.. wat was het leuk! Wie hem gemist heeft kunnen we alleen maar aanraden om hem terug te zien. Want ja, ‘ze’ zaten erin, en hoe!! Mooi was de aandacht voor de klederdracht van Jeanet en de slangentrui van Ali. Maar echt ook mooi om te zien hoe geïnteresseerd ze waren in Ali’s verhaal, hoe hij als vluchteling uit Iran in Zeeland terecht was gekomen.

Die slangentrui, daar zit ook nog een verhaal achter. Ali draagt al jaren zijn ‘eigen’ slangentrui, maar op een dag bleek zijn trui onverklaarbaar verdwenen te zijn. Wekenlang werd er gezocht naar de trui, maar.. hij werd niet terug gevonden. Anja bood daarom aan om een nieuwe trui voor Ali te breien. En tijdens het breien van die trui kwam er een heel leuk plan in haar op. Een plan over de slangentrui. Jeanet en Stefanie werden ingelicht, en al snel ging het balletje rollen.

Terwijl iedereen dacht dat wij genoeglijk aan het strand verbleven en vakantie hielden, werd er achter de schermen heel hard gewerkt! En: het resultaat mag er méér dan zijn! Nog heel even wachten. Dan laten we jullie dat resultaat zien. Want, het is nog steeds vakantietijd en dat betekent dat niet alles even snel uitgevoerd kan worden.

Dit alles dus dankzij de komst van Andre van Duin en Janny van der Heijden naar Zeeland. Geen wonder dat Janny daarom een tas vol wol en het patroon van de slangentrui mee kreeg van Jeanet als cadeautje. We zijn benieuwd wanneer we Andre in zijn slangentrui te zien krijgen ;) 

8 opmerkingen:

Marja zei

Ja was een leuke uitzending!
En nu maar wachten op wat jullie uitgedacht hebben!

Marian zei

Was geweldig om te zien, je hebt mij wel heel nieuwsgierig gemaakt.

Truus zei

Heb genoten en geweldig dat het een uitgebreid interview is geworden en echte aandacht van Andre en Jannie.
Jammer dat we de inhoud van de tas niet hebben gezien.
Heeft Anja echt 100 uur over deze slangentrui gedaan???
Nu met veel 'geduld' wachten op wat jullie uitgedacht hebben....
Goed weekend!
groetjes,Truus uit Drenthe

Hobbyrita zei

Wat geweldig dat er weer zoveel aandacht wordt besteed aan Zeeland en alles wat erbij hoort! Zoals de klederdracht, die ik ook supermooi vindt, maar ook de geschiedenis van alles. We zijn nu wel heeeeel nieuwsgierig natuurlijk!

Anoniem zei

Geweldig, leuk om te zien.
Wij komen snel bij jullie kijken, vanuit Utrecht.
Willen het graag eens live zien.
Nu wachten op jullie mooie nieuws.

Anoniem zei

O o oooo zoooo zalig!

Willy zei

Extra genoten van deze aflevering! Er kwamen ook herinneringen boven van een bezoek aan Arnemuiden. https://detantevantjorven.blogspot.com/2014/10/een-dagje-zeeland.html

Knutselpret zei

Super leuk sat julliecdit mee mochten maken ben benieuwd wat er gaat komen