donderdag 18 augustus 2022

Een trui met slangen

Is álles over de Zeeuwse visserstruien inmiddels gezegd en geschreven? Of… zijn er toch nog raadsels onopgelost? Eigenlijk dachten wij, na tien jaar onderzoek, dat we in Zeeland alles wel zo’n beetje hadden gevonden en vastgelegd. Totdat Anja zich bij het breien van een nieuwe slangentrui voor Ali realiseerde dat er nooit een ‘echt’ (lees: compleet uitgeschreven) patroon van de slangentrui was gemaakt. Nu ze toch bezig was…

Toen vervolgens de opnames van het programma Denkend aan Holland bij Jeanet in Arnemuiden waren, kregen wij ineens een lumineus idee! Zou het niet leuk zijn om een nieuwe, kleine uitgave te maken met alleen de slangentrui in de hoofdrol? Die slangentrui, waarmee het voor ons indertijd allemaal begon? Met in dat boek niet alleen alle uitgeschreven patronen, maar ook interessante verhalen over het Arnemuiden van toen en nu, en mooie foto’s en afbeeldingen?

Met veel trots presenteert Stichting Zeeuwse Visserstruien deze nieuwe uitgave, het e-boek: 'Een trui met slangen'. 

Naast de patronen van de slangentruien voor heren en dames (zowel rond, als plat breien) vindt u ook het patroon van een muts en een babydekentje met slangenmotief. Natuurlijk er valt ook weer genoeg te lezen en te bekijken. Van vergeten beroepen tot (kinder-)spelletjes en een lokaal recept. Kortom: volop brei-, lees- en kijkplezier!

Dit e-boek van 64 pagina’s is te koop via onze webshop en kost € 8,95.

Koopt u garen voor één van de patronen in deze uitgave bij Jeanet van Blij datik brei/Atelier Jaffari in Arnemuiden? Dan krijgt u deze nieuwe uitgave er gratis bij.

N.B. Waarom een e-boek, en geen papieren boek vraagt u zich misschien af? Omdat de prijzen van papier momenteel de pan uit rijzen! De verkoopprijs van ons boek zou gedrukt en verzonden minstens 40 a 45 euro worden, en dat voor 'slechts' 64 pagina's. Dat vinden wij veel te gortig. Mocht er eventueel nog een offerte binnenkomen die wel interessant is qua prijs, dan zullen we dit besluit zeker heroverwegen.

3 opmerkingen:

Truus zei

Gefeliciteerd met deze uitgave!!!
Een geweldig idee en mooie promotie voor het Zeeuwse!
Kan niet wachten tot ik deze in huis heb,want natuurlijk hoort dit boek bij mijn verzameling over klederdracht.
Hoop dat jullie nog meer van zulke goede ideeën krijgen...succes.

Nog iets gehoord over de trui voor Andre?

Fijne dag en groetjes, Truus uit Drenthe

De Breimeisjes zei

Heel goed en leuk idee! Ik ga 't kopen, want het lijkt me een mooi patroon om me na al die jaren weer eens te wagen aan een zelfgebreide trui.
Lieve groet,
Akkelien

Anoniem zei

Was een leuke verrassing om jullie in die uitzending te zien 👍