zaterdag 2 maart 2013

Stroomversnelling

Sinds gisteren zijn de zaken rondom de Zeeuwse visserstruien in een stroomversnelling gekomen. We hadden een interview met De Eendrachtbode, een streekblad uit Noord-Zeeland (dit verschijnt volgende week). Vandaag is dit blog 'site van de dag' bij Zeelandnet én er is een item bij Omroep Zeeland over visserstruien.

Zeeuwse bibliotheek / Beeldbank Zeeland

Verder hebben we goed nieuws over de patronen:
Via de webwinkel Tikkeltje Zeeuws komen patronen en breipakketten van Zeeuwse visserstruien in de verkoop. In de webwinkel zijn daarnaast ook andere Zeeuwse (zelfmaak) handwerk cadeautjes te vinden. De winkel is nu nog leeg maar we zijn héél hard aan het werk om die te vullen. Kom regelmatig even langs.

Regelmatig krijgen we de de vraag of een bepaalde vissersplaats ook een trui had. Op dit moment hebben we truien gevonden in:

  • Arnemuiden (4)
  • Vlissingen (1)
  • Yerseke (2)
  • Tholen (4)
  • Brouwershaven (2)
Daarnaast weten we zeker dat er in Breskens en Philippine ook een truien waren. We zijn op zoek naar geschikte foto's. In de plaatsen Bruinisse, Zierikzee, Graauw en Clinge gaan we nog onderzoek doen.

De patronen van alle mini's komen in de loop van dit jaar gratis op dit blog. Een beschrijving met daarin alle mini truien verschijnt in de tweede helft van dit jaar.
Patronen voor grote truien in dames-, heren- en kindermaten zijn we aan het maken. Kijk hiervoor regelmatig op 'Tikkeltje Zeeuws'. 


Deze zomer hopen we de laatste truien uit Zeeland (voor zover we die kunnen vinden) in kaart te brengen. Dan gaan we onderzoeken of het mogelijk is een boekje uit te geven met verhalen en patronen over 'De Zeeuwen'.

De belangstelling van de laatste dagen overvalt ons een beetje. Ieder die ons de laatste dagen heeft gemaild: wij doen ons best u zo snel mogelijk een antwoord te sturen.

5 opmerkingen:

Betsy zei

Wat super dat er zoveel aandacht is voor jullie zoektocht naar de truien en patronen. Veel succes!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Willy zei

Hartstikke leuk dat het zo goed gaat met het speuren naar de visserstruien. Hopelijk komen er veel mooie patronen, gegevens en verhalen boven water. Groetjes,

Jeanet zei

Oeps, dit gaat zeker hard! Van een halve morgen opnemen is er een minuutje overgebleven maar dat mag de pret niet drukken! En jullie blog staat dus ook weer vermeld bij omroep Zeeland.

Groeten en wordt vervolgd.... :-)
Jeanet

Petra zei

dat is allemaal leuk nieuws! leuke webwinkel. Groetjes, Petra

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de webwinkel en wat leuk voor jullie al deze aandacht!
Zal eens kijken op omroep Zeeland.Wordt vandaag denk ik herhaald,anders kijken op uitzending gemist.
Veel succes en sterkte met de drukte-komt goed!!!
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe