dinsdag 23 februari 2016

Pompelientje

Agenda getrokken, potlood geslepen en nieuwe vulling in de pen? Er staan de komende maanden heel wat activiteiten op het programma waar jullie ons kunnen ontmoeten, jullie breiwerken kunnen showen, met vragen terecht kunnen en een selectie van de Zeeuwse Visserstruien kunnen bekijken.

Om welke data gaat het?

  • Op 19 maart een meet en greet bij Pompelientje in Tholen, daarover hieronder meer
  • Vanaf 28 maart de expositie Vissers BRrr...eiwerk in BReskens, daarover in een ander (later) bericht meer
  • Op 14 april een boekpresentatie bij Wolboerderij Blij Bezuiden in Koewacht. Deze avond is alleen toegankelijk voor regelmatige spingroep bezoekers.
  • Op 04 juni hebben we waarschijnlijk een stand op de Havendag in Tholen. Dit is onder voorbehoud, we weten niet zeker of er nog plaats is. Als we er staan laten we dit jullie tijdig weten.


Mensen uit Tholen en omgeving zullen de hobbywinkel 'Pompelientje' ongetwijfeld kennen. Pompelientje gaat verbouwen en herinrichten en opent op 19 maart opnieuw haar deuren. De workshopruimte wordt uitgebreid. Wij hebben de primeur en mogen daar gebruik van maken.

Het is de eerste keer dat we aan de oostkant van Zeeland actief zijn. We hopen daarom dat er veel mensen uit deze regio langs komen.
Ook voor onze zuiderburen uit België is dit een mooie kans, via de A4 is het stadje Tholen goed bereikbaar.

Op 19 maart zijn Stefanie en Anja van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig voor het signeren van boeken. Verder zijn we reuze benieuwd naar jullie visserstruien en Zeeuwse dekens. Daarom willen we er een soort kleine 'show en tell' aan vastkoppelen. Neem jullie werkstukken mee en laat ze zien. Wij zorgen voor minimaal één fototoestel om alles te fotograferen.

Foto: Villa Zeezicht
Wat nemen we mee?

  • De Zeeuwse deken die Stefanie van Tweed wol heeft gebreid
  • Een aantal Zeeuwse visserstruien, waaronder natuurlijk het hart van Tholen
  • Exemplaren van het boek "Truien bij de vleet". De boeken zijn  die middag bij Pompelientje te koop. Je kunt uiteraard een al aangeschaft boek laten signeren :-)


Natuurlijk kunnen jullie ook met vragen op het gebied van de Zeeuwse deken en visserstruien bij ons terecht. Het patroon van de Zeeuwse deken is nog steeds te koop, meer informatie vinden jullie hier. Op deze zaterdagmiddag kan iedereen die het patroon aan wil schaffen het ook rechtstreeks bij ons bestellen. Het patroon kost € 7,50. Dit kan alleen in de winkel (dus niet via e-mail of post) en tegen contante betaling. Het patroon wordt alleen via e-mail verstuurd.

Foto: Villa Zeezicht


Op dit moment wordt de Eendrachtsweg - waar Pompelientje woont - opnieuw ingericht. Komen jullie met de auto? Parkeer dan op Contre Escarpe / de haven van Tholen. Daarvandaan is het maar 5 minuten lopen naar Pompelientje. Vanaf de bushalte aan de Grindweg is het 8 minuten lopen. Zowel de bussen vanaf het eiland Tholen als die uit Noord-Brabant stoppen bij deze halte.

Wat, wanneer, waar?

Meet en greet en show en tell
Zaterdagmiddag 19 maart van 13.30 - 15.30 uur (dit is buiten de normale openingstijden!)
Pompelientje
Eendrachtsweg 2
Tholen
Pompelientje is ook bereikbaar via e-mail

Parkeren:
Parkeren kan aan de Haven van Tholen, rijd hiervoor richting Contre Escarpe. Parkeren is hier gratis en niet aan tijd gebonden.
Let op! In delen van het centrum van Tholen mogen alleen vergunningshouders rijden. Bovendien geldt op een aantal plaatsen in het centrum een blauwe zone met beperkte parkeertijd.1 opmerking:

Truus zei

Dat zijn heel wat activiteiten in het Zeeuwse voor jullie.
Leuk want het zal best wel stormlopen bij jullie.
Jammer dat het een beetje te ver weg is.
Gezellige dag
groetjes, Truus uit Drenthe