zaterdag 30 oktober 2021

Squid knit

Wat een leuke reacties hebben we gehad na het uitbrengen van het patroon van de visserstrui van de stad Zierikzee. De verschillende patronen zijn al door heel wat mensen besteld, we hadden klanten tot in Canada.

Tijdens het hele traject van het maken van dit patroon bedacht Jeanet dat het misschien een goed idee zou zijn om ook een vest te ontwerpen. Zij heeft al jaren (van voordat de Stichting Zeeuwse Visserstruien bestond) een door Anja gemaakt patroon in haar (web)winkel van een damesvest met de slangen van Arnemuiden. (Het patroon van dit vest is niet los te koop, je krijgt het gratis bij de aanschaf van het garen).

Fotografie: Martin van Dijke

Deze week kregen we een leuke e-mail van Britta met de vraag of het mogelijk is een vest te maken met de motieven van de trui Zierikzee. Zo komen er twee wegen bij elkaar (toeval bestaat niet) en kunnen wij nu melden dat we druk zijn met het patroon van een damesvest.


We stappen af van de meer traditionele modellen en maken er een heerlijk comfortabel vest van. Het breien heeft alleen nog wel wat voeten in de aarde. Zo wilde het met de mouwen niet echt lukken. Voor het prototype breide Anja vier mouwen voordat er eentje goed was. Stefanie noemde het octopus breien - maar dat zijn er acht, we zeggen nu: het breien van het vest is squid knit: nóg meer armen.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: