woensdag 17 november 2021

Vissersvest Zierikzee

Het was tijdens de eerste bijeenkomst van Anja en Stefanie dit jaar, dat Anja ineens een dot geel breiwerk tevoorschijn haalde en zei: “Kijk eens, hier ben ik ook nog aan bezig..” Anja spreidde het breiwerk uit, en onder haar handen verschenen twee panden met de motieven erin van de nieuwste visserstrui Zierikzee. Maar dit breiwerk leek helemaal niet op de traditionele trui! Terwijl Anja de panden wat recht trok en ze uitspreidde op de tafel ontvouwde zich het begin van een prachtig lang vest. Dit breiwerk-in-wording zag er heel anders uit dan een gebruikelijk model vest, wát een verrassing! Stefanie vond het er geweldig uitzien, en was heel benieuwd wat Anja had bedacht.

Het idee om het patroon van een vissersvest te ontwerpen was er al langer. Want jullie kennen dat vast wel: zo’n visserstrui is hartstikke mooi, maar als je als vrouw er eentje draagt wordt het gauw wat ‘propperig’.. Of te warm, dat kan op een bepaalde leeftijd ook een rol spelen. Veel vrouwen dragen daarom liever een vest. Vestje open, vestje dicht.. geen enkel probleem. We merken dit goed aan het vissersvest ARNEMUIDEN. Dat is al jaren een hardlopertje!

Het traditionele vest is meestal kort, tot aan de heup. Anja bedacht dat het leuk zou zijn om een keer van de gebaande paden af te wijken, en een minder traditioneel ontwerp te maken. Ze ging hélemaal los, en ontwierp een vest met lange panden tot aan de knie. Door het lange boord krijgt dit vest een heel eigentijdse uitstraling!


Samen met model Anne, die ook heeeeel graag op de foto wilde!

We moesten er even op wachten, op dit vissersvest Zierikzee. Want achter de schermen modderde Anja een tijdje met de vorm van de mouwen. Zoals jullie eerder al konden lezen leverde het een mouw of vier op voordat ze tevreden was. Maar, het uitproberen was het zeker waard: dit resultaat mag er méér dan zijn! Dit vest kun je naar allerlei gelegenheden dragen. De foto’s op ons blog leverden meteen al heel enthousiaste reacties op. Inmiddels is het patroon van het vest af, én klaar voor de verkoop. 

Het patroon van het nieuwe vissersvest is te koop in onze webshop. Als je het garen koopt bij Jeanet van Blij dat ik Brei krijg je het patroon er, zoals altijd, gratis bij. Het vest is gebreid van hetzelfde garen als de visserstrui Zierikzee, namelijk Jawoll superwash sokkenwol van Lang Yarns. Een superzacht en wasbaar garen van 75% superwash wol en 25% polyamide en in eindeloos veel kleuren leverbaar.

Geen opmerkingen: