dinsdag 24 november 2015

BoekhandelBoekhandel De Vries in Zierikzee.....wij waren er te gast afgelopen zaterdag. Voor alle zekerheid hadden we (en dat hadden we niet overlegd :-) een breiseltje meegenomen. Het weer was namelijk bijzonder wisselvallig te noemen; veel wind, stortbuien en af en toe een vlok natte sneeuw. Tussen die buien door een stralende zon aan een strakblauwe hemel en in de verte - boven de Zeeuwse Stromen - schitterende wolkenluchten.

Met dit weertype is het moeilijk te voorspellen óf en hoe veel mensen er zullen komen. Het breiwerk hebben we niet nodig gehad. Het was hartstikke druk.....Mensen met boeken (hoe kan het in een boekhandel)met brei-vragen 


met zelfgebreide truien....

Interessante gesprekken over de visserij, zeevarenden, zeilen.  Het lijkt wel of 'iedereen' uit Tholen of Arnemuiden komt op Schouwen-Duiveland. (Als je wilt weten hoe dat komt lees dan de verhalen in het boek.)De oorbellen van de visser en later ook die van de boer. Eén of twee, bedoeld als begrafenis verzekering, of meegekomen uit de koloniën en 'gewoon mooi en in de mode om te dragen'. Het blijft fascineren, waarom mensen de dingen doen die ze doen en de kleding dragen die ze dragen.

Plan je een bezoek aan Zeeland? Reis dan ook eens door naar Zierikzee. Het is een schitterende monumentenstad met een hele leuke boekhandel (daar weten wij nu 'alles' van). Boekhandel De Vries heeft veel - ook in oplage kleine aantallen - Zeeuwse boeken in de rekken staan. Het is zeker de moeite waard om daar eens te snuffelen.Wil je weten welke Zeeuwse uitgaves er nieuw op de markt komen? Volg dan het blog 'Zeeland geboekt' van Jan van Damme. Als het niet op zijn blog staan is het er niet.


Geen opmerkingen: