zondag 8 november 2015

Breitijgers

Eindelijk is het zo ver. Zaterdagavond tijgen we met zijn drieën naar de Zeeuwse Bibliotheek voor het boekendiner en de uitreiking van de prijzen rondom de Zeeuwse Boekenprijs 2015.
Wat hebben we met zijn allen lang naar deze dag toegeleefd.Vóór de prijsuitreikingen is het boekendiner. Geweldig lekker eten, muzikaal omlijst door The Roosettes uit Middelburg en een hartstikke leuk tafelgezelschap van journalisten (we voelden ons wel een beetje voor de leeuwen gegooid) en bibliothecarissen. De aanwezige heren journalisten vinden voor ons de term 'breitijgers' uit. Dat vinden we een mooie titel, die houden we er in.

The Roosettes


De tijd vliegt en voor we het weten nadert het uur van de waarheid: de prijsuitreikingen.

Allereerst willen we Jan Vantoortelboom - met De man die haast had - feliciteren met het winnen van de Zeeuwse Boekenprijs 2015 van de vakjury en John Broosen - met Bloedbroeder - met de accolade voor de beste jeugdroman. Die prijzen hebben we dus niet ;-)

Jan van Damme ( we hebben hem al eerder genoemd) was één van onze tafelheren en is ook de prijsuitreiker van de PZC Publieksprijs.

Wat een lovende woorden, voor 'het' boek én voor de achterban die via de sociale media en de papieren stembriefjes hun stem uitbrachten. We hebben gewonnen, sterker nog: we hebben met overmacht gewonnen. Dank jullie wel voor de stem die jullie op het boek Truien bij de vleet hebben uitgebracht. Jullie ruim 2.300 stemmen (het exacte aantal zijn we even kwijt, maar komt vast nog online) hebben de PZC Publieksprijs opgeleverd. In totaal werden er ruim 5.500 stemmen uitgebracht.Die prijs hadden we nooit kunnen winnen zonder jullie steun. Daarom willen we de overwinning graag met iedereen delen. Het was wel een beetje lastig te bedenken hoe dat in het vat te gieten. We zouden een middag kunnen organiseren, maar met stemmen van Noorwegen tot Tasmanië en van Bulgarije tot aan de Caraïben kan zeker niet iedereen daar bij aanwezig zijn.
We zouden ook iets kunnen verloten. Probleem is dat de stemming (hoewel jullie je gegevens moesten invullen) anoniem is.Daarom hebben we iets anders bedacht. Wat dat is komt in de loop van vandaag of morgen online, we moeten nog even een paar dingen 'regelen'.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd!
Geweldig dat jullie gewonnen hebben!

Hannah Bos zei

Gefeliciteerd!
Geweldig!
Groet Hannah

Gerda Matthys zei

Hartelijke gelukwensen

Akkelien Smink zei

Gefeliciteerd, hartstikke leuk voor jullie en van harte gegund!
Groetjes,
Akkelien

nelleke markesteijn zei

Yeah!!! Het is gelukt!!! Super gefeliciteerd voor jullie!!! En nu lekker nagenieten. (Volgens mijn ruwe schatting hebben jullie dus bijna de helft van alle uitgebrachte publieksstemmen!! Chapeau!!! Dus zo veel mensen hebben plezier beleefd aan jullie boek of de gedachtengang en patronen die er de grondslag van zijn!!)
Liefs, Nelleke

marian'ne m zei

Proficiat, ik vind het geweldig deze aandacht voor een stukje cultuur.
Dat blijf ik herhalen en dat is al een prijs op zich.

Ria A.-S. zei

Geweldig, van harte gefeliciteerd!

Anoniem zei

Geweldig, dat jullie hebben gewonnen, gefeliciteerd!
Ze zeggen toch altijd, loon naar werken?
Nou dat gaat in dit geval wel op, na alle werk wat jullie hieraan hebben gedaan,
dik en dik verdiend.
En heel erg leuk voor iedereen, die zoveel plezier beleeft aan het boek.
groetjes, Betsy

Marjan zei

Hoera!!! Van harte gefeliciteerd, deze prijs hebben jullie terecht gewonnen! Geweldig dat jullie op deze manier beloond worden voor al jullie inspanningen, julie hebben het verdiend!
Misschien dat de herenjounalisten (maar ook de dames) nu een positief stukschrijven over breitijgers en het breien dat toch écht niet zo ouderwets is als menig journalist denkt...
Genieten jullie nu maar lekker na van een hele bijzondere avond!
Groetjes weer