donderdag 31 maart 2016

Achter de schermen

Zou het in Milaan, Londen of Parijs heel anders gaan achter de schermen dan in Breskens?Wij vragen het ons wel eens af. Achter de schermen van een show, presentatie of expositie gebeurt er van alles en nog wat. Soms laat meneer Murphy weken of maanden niets van zich horen, maar als er dan ook maar een kleinigheid mis gaat......'alle goede dingen komen in drieën' zegt men we eens. Hoe zit het met alle dingen waar je niet op zit te wachten?

Een presentatie zoals afgelopen vrijdag in de vismijn duurt drie kwartier tot een uur. Het aantal uren voorbereiding ligt vele malen hoger. Als we dat afzetten tegen het aantal toeschouwers, valt de investering weer reuze mee.

Het begint het 'het IDEE', daarna volgen een heleboel 'ideeën daar om heen', brainstormsels, overlegmomenten, e-mailverkeer, vragen, problemen, oplossingen voor die problemen..... en dan is het zo ver. DE presentatie gaat geschieden.

We reizen naar het 'doel'.  Soms staan er al een heleboel zaken gereed, soms moet je zelf nog wat doen. Soms wordt je op 10 kilometer van je eindbestemming gebeld, of je er al bijna bent. 'Ja hoor, nog een kwartiertje. Wacht maar even, we zijn er zo.'Dan moet de - geleende - installatie worden geprobeerd. Werkt alles zoals je in gedachten had? (Helaas is de stichting nog niet zo financieel daadkrachtig dat die zelf alle beeld- en geluidsapparatuur in huis heeft voor een presentatie.) Soms is de persoon die je daar voor nodig hebt nog aanwezig en kun je gelijk aan de slag -  in dat geval werkt alles zoals gepland. Soms is die persoon 'even weg' en komt die pas een klein uur voor de presentatie terug - in dat geval grijpt meneer Murphy nog wel eens in. Het beeldscherm zakt naar beneden, de geluidsboxen doen het niet, de stroom valt uit, de laptop loopt vast.....jullie kunnen ook vast nog wel iets verzinnen.Dan kun je heel erg zenuwachtig worden en gaan stressen.....helpt niet ;-) Gewoon doorgaan met je ding te doen. Gelukkig zijn er ook altijd hulptroepen die bereid zijn een handje toe te steken, extra materiaal te halen, ergens een knoop in te leggen, de elektra opnieuw te isntalleren...Koffers worden gereed gezet, 


modellen moeten in de truien, accessoires worden overal en nergens vandaan gehaald - en overal en nergens neergelegd, een set waterkaarten verplaatsen van een droge tafel naar het aanrecht, ín het water ;-(


Gelukkig zitten waterkaarten in een kunststof hoes :-)


Iedereen naar de schmink, of je wil of niet. Probeer maar niet er tussen uit te piepen, want je wordt aan je lurven meegenomen voor een dosis poeder.Zo komen de veilingbankjes in de vismijn goed van pas, wachten tot je aan de beurt bent. En dan is het zo ver:Wat er daarna gebeurt hebben jullie eerder kunnen lezen. Maar, het is nog niet klaar. Alle truien, accessoires, apparatuur, stoelen enzovoorts, enzovoorts moeten ook weer worden opgeruimd.En voor je het weet zijn alle bewijzen verdwenen en is het net of er nooit iets is gebeurd. 


Gelukkig hebben we de foto's nog.... 

De komende weken zijn we druk met een aantal presentaties. Daarna zijn we terug, met een nieuwtje (als het goed is).


3 opmerkingen:

Mirjam zei

Wat heerlijk om te lezen dat jullie er nog zo veel plezier in hebben, want dat kan gewoon niet anders. En dat het weer zo'n succes was natuurlijk.
Liefs,
Mirjam

Truus zei

Leuk dit kijkje achter de schermen!
De veilingbankjes doen me denken aan de middelbare school voor de proefjes bij natuurkunde.
En helaas dames-Murphy komt ook 3x en soms vaker maar zet hem op de boot naar Ierland en je hebt geen last meer van hem.
Ben zeer benieuwd naar jullie nieuwtje!
Succes met de andere presentaties.
Goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Petra zei

wat leuk om zo even met jullie mee te lopen...nog een flinke klus!