zondag 20 maart 2016

Klunen

Het was een beetje klunen om gisteren bij Pompelientje te komen. Na een 'Bergse reis' door het oude centrum van Tholen, het opzij zetten van wat hekwerken en een rijrichting die niet helemaal volgens de borden was zijn we toch geland.

We hádden al gezien dat op het enige nog beschikbare parkeerterrein de kermis was neergestreken......en dat de toegang tot de Eendrachtsweg een enorme put is met aan de rand een nog veel grotere hoop zand er op.
Tjonge, jonge. Dat belooft niet veel goeds ;-)Maar allez, recht voor Pompelientje zijn er vier parkeervakken gereed. Die zijn - in principe - niet met de auto bereikbaar. Gelukkig hebben we sensoren voor en achter en bereiken we één van die vakken zonder krassen en deuken.Snel de auto uitgeladen (Esther werd al een beetje ongerust) en alle spulletjes gereed gezet. De molenaar van molen 'De Verwachting' heeft cakemix gesponsord voor heerlijke cake. De koffie staat te pruttelen en het theewater is klaar.


Om twee minuten over half twee stapt de eerste mevrouw binnen. Mét een Zeeuwse deken, gemaakt van Softfun in een mooie ecru-kleur.

 

Regelmatig komen er dames aan onze tafel, met en zonder meegebrachte breisels, foto's en geweldige verhalen.


Wat te denken van een babydeken gebreid in  negen roze harten van Tholen? Voor een kindje met een hartafwijking? En van de mevrouw die - na een ernstig gezondheidsprobleem - het breien van de deken gebruikte als therapie?
We werden er stil van......


We spraken over de kosten van het materiaal voor een Zeeuwse deken. In een mooi breigaren ben je toch al snel rond de € 100,00 kwijt. Maar, zoals één van de dames opmerkte: 'van die € 100 heb ik wel een heel jaar breiplezier gehad. Voor zo'n bedrag kan ik niet een heel jaar uit eten'.

En bij die wijze woorden willen we ons graag aansluiten.

Zien we jullie aanstaande vrijdag om 19:30 uur in de Vismijn van Breskens?


2 opmerkingen:

Akkelien Smink zei

De titel "klunen" trok mijn (Friese) aandacht :-)
Gelukkig kwamen jullie toch goed aan. Wat leuk, al die verhalen! Herkenbaar voor mij, ik heb al een paar keer in het Fries Museum mogen zitten als "brei-williger" en heb daar ook de meest fantastische gesprekken gehad met bezoekers. Echt heel leuk, zulke ontmoetingen!
Veel plezier bij jullie volgende activiteit!
Groetjes,
Akkelien

nelleke markesteijn zei

Ik zie het helemaal voor me; de wachtende vrouw in de winkel en jullie in een volgeladen auto door berg en dal op pad :-). Gelukkig is het helemaal goed gekomen en was er weer een fijne "meet & greet". Het lijkt me heel bijzonder om jullie patronen terug te zien in alle mogelijke variaties en daar de verhalen van te horen vertellen!
In Breskens wordt het vast net zo fijn!!
Lieve groet, nelleke