maandag 14 maart 2016

Welkom!!

De laatste weken kregen we wat berichtjes dat we 'zo geheimzinnig doen' over de expositie in Breskens dit museum seizoen. We kunnen jullie gerust stellen: dáárover deden we niet geheimzinnig hoor! Vorig jaar september waren de eerste contacten met de commissie, kijk maar hier.


Tijdens de voorjaarsvakantie van regio zuid heeft er een bericht in de PZC gestaan waarop de expositie werd aangekondigd. Inmiddels is ook de poster klaar:


Ontwerp en realisatie: C&C Design
en tijdens de meet&greet bij Pompelientje hebben we waarschijnlijk een aantal flyers bij ons.

Waar ging dan die 'geheimzinnigheid' over?  Het was helemaal geen geheimzinnigheid, er waren nog wat zaken niet geregeld.

Zowel het Visserijmuseum als wijzelf zijn voor vrijwel alle activiteiten afhankelijk van vrijwilligers, sponsors en 'liefdewerk oud papier'. Dat moet wel allemaal eerst geregeld zijn vóór we iets bekend maken.Inmiddels weten we (bijna) zeker dat er veel vrijwilligers, waaronder die van de KNRM in Breskens, de gemeente Sluis en de Vismijn in Breskens hun medewerking willen verlenen.
En nu kunnen we jullie melden dat er op vrijdag 25 maart een vrij toegankelijke presentatie is in de Vismijn in Breskens.

Wat staat er op het programma?

 • Film over de vissersvrouw uit Breskens
 • Korte presentatie over visserstruien
 • Show met een deel van de collectie van Zeeuwse visserstruien

Waar, wanneer??
 • Vismijn Breskens
  Kaai 1
  4511 RC Breskens
 • Datum: vrijdag 25 maart 2016
  Aanvang: 19.30 uur
De complete presentatie duurt ongeveer 45 minuten. Daarna is er voor genodigden een besloten bijeenkomst in het Visserijmuseum.
Dus: iedereen uit Zeeuws en Belgisch Vlaanderen: grijp je kans! We hebben ook een primeur: op deze avond showen we twee nieuwe truien uit Yerseke. De foto's daarvan hebben we vorig jaar terug gevonden en nu zijn de truien klaar.

Hou er rekening mee dat de presentatie in een - nog in gebruik zijnde - vismijn is. De koeling gaat uit, maar..... vis moet koel bewaard worden om goed te blijven. Daar is het gebouw op ingericht. Zorg daarom dat je iets warms aan hebt.

Duimen jullie heel hard met ons mee dat de reddingsboot Zeemanshoop die dag niet hoeft uit te rukken? Anders zijn we namelijk een groot deel van onze mannequins kwijt ;-)

afbeelding: KNRM

Meer zien over deze reddingsboot? Kijk dan eens hier.

In dit filmpje komt een bijzonder verhaal over de rol van de Zeemanshoop in de Tweede Wereldoorlog ter sprake. Meer informatie vind je hier.

1 opmerking:

nelleke markesteijn zei

Dat lijkt een heel leuk programma!! Een superidee om de mensen van de reddingsboot als mannequins te hebben!! Een hele leuke opening van een nieuw seizoen!!!
Als tip voor iedereen die er naar toe gaat: om warm te blijven heb je misschien wel wat aan je Zeeuwse meebreideken ;-). Daar kun je dan nog gezellig met meer gebruik van maken :-))).
Lieve groet, Nelleke